КАФЕДРА АДМІНІСТРАТИВНОГО ПРАВА ІНСТИТУТУ ПРАВА

  • Українська
  • English

20 березня 2023 р. в Навчально-науковому інституті права в рамках залучення фахівців практиків до навчального процесу відбулася відкрита лекція завідувача сектору з питань забезпечення діяльності Уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини Управління судової роботи та міжнародної правової допомоги Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції – Ткаченко Євгенії Олегівни на тему : «Загальна характеристика діяльності Європейського суду з прав людини. Міждержавні справи України проти Росії актуальна інформація та короткий огляд». Захід відвідали студенти бакалаври 3-го та 4-го курсу спеціальностей «Право», «Міжнародне право», студенти магістри 1-го курсу спеціальності «Право», викладачи кафедри міжнародного, європейського права та порівняльного правознавства та кафедри адміністративного, господарського права та фінансово-економічної безпеки.

Під час лекції завідувачка сектору з питань забезпечення діяльності Уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини Управління судової роботи та міжнародної правової допомоги Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції – Ткаченко Євгенія Олегівна розповіла про діяльності Європейського суду з прав людини, а також особливості формування та розгляду ним справ. Проведено короткий огляд резонансних справ  України проти Російської Федерації які на розгляді у Європейському суді з прав людини. Також були розкриті актуальні проблеми та перспективи вирішення справ в ЄСПЛ щодо відшкодування потерпілим громадянам України збитків від війни.

На завершення лекції відбулася дискусія, в якій взяли активну участь гості лекції. Студенти мали можливість особисто запитати про усі нюанси формування та розгляду справ у Європейському суді з прав людини.

Щиро дякуємо Євгенії Олегівні за цікавий виступ і сподіваємося на подальше співробітництво!

Loading