КАФЕДРА АДМІНІСТРАТИВНОГО ПРАВА ІНСТИТУТУ ПРАВА

  • Українська
  • English

У період з 28 лютого по 1 березня 2023 року студенти Навчально-наукового інституту право брали участь у міжнародній конференції «The Law, Ethics and Policies of AI and Future Technologies», яка проходила в Талліннському технологічному університеті.

Лелека Світлана, студентка 1 курсу спеціальності 081 «Право», презентувала результати свого дослідження на тему «Tools of E-democracy: the Experience of a Country in the European Union». Світлана визначила позитивні риси та ризики  застосування інструментів електронної демократії. Окремо зупинилась на електронних виборах та електронних петиціях, проаналізувала досвід країн ЄС щодо їх використання. Доповідачка звернулась до досвіду Естонії щодо електронного голосування та можливості його застосування в Україні.

Зінченко Ганна, студентка 4 курсу спеціальності 081 «Право», презентувала результати свого дослідження на тему «The Advantages and Risks of Using Artificial Intelligence in the Judiciary». Ганна визначила позитивні особливості використання штучного інтелекту в судових органах на прикладі Китаю та розкрила можливі ризики такого використання в судовій системі в цілому. Студентка змоделювала власне бачення на такі питання: чи міг би штучний інтелект виконати роботу судді краще за людину? Чи може штучний інтелект як суддя, який розглядає справу, порушити право на справедливий і неупереджений суд? Доповідь викликала жваве обговорення серед учасників конференції та зумовила ряд питань до доповідачки, яка чітко виклала свою думку.

Крім того, участь у конференції взяли провідні науковці і практичні працівники у сфері інформаційних технологій та ІТ права, та студенти з Естонії, Грузії, Угорщини і Латвії.

Loading